Användning av rakborstar

Hur du använder en rakborste

När det gäller lödder kan man göra på två olika sätt. Det ena är att jag skölja rakborsten under varmt vatten, skaka ut överflödet, sedan lägga en liten klick rakvatten mitt i borsten, och sedan applicera rakt på ansiktet. Detta görs med masserande cirkelrörelser, som löddrar upp krämen hela tiden. Arbeta fram tills det ligger ett jämt, fint lödder på ansiktet. Hur tjockt det blir beror på vilken rakkräm du har. Man behöver inte se ut som jultomten för att det ska vara bra, det viktigaste är att det känns bra och att du får det slutresultat du önskar.


Det andra sättet är att använda någon form av mugg, kopp, djup skål, eller en riktig rakmugg. Man sätter ner rakborsten och muggen i varmt vatten så att dessa ska bli varma båda två. Sedan lämnar du lite vatten i botten på muggen, och skakar ur det värsta ur rakborsten. Sedan kan du antingen göra cirkelrörelser på en raktvål för att jobba få upp tvålen i borsten, eller så använder man rakkräm igen. Sedan arbetar man upp ett lödder i muggen på samma sätt som man gör på ansiktet. När man har ett riktigt tjockt och fint lödder, kan man applicera detta på ansiktet.

Tänk på att ta det lugnt när du lägger på löddret. Du ska arbeta in det långsamt. Kom ihåg vad som skrevs innan om vad som är poängen med rakborsten. Se till att låta rakborsten lyfta stråna och få in löddret där det ska vara. När du är färdig med att applicera löddret, låt det sitta ett tag innan du börjar rakar dig. Rakar du dig med kniv är detta ett ypperligt tillfälle att strigla kniven, så har löddret vilat lagom länge när du är färdig.